torsdag 21 februari 2008

...sen nästa besök



Efter mötet på Nya Läroverket åkte Thomas (fp) och jag snabbt till macken och sen McDonalds för att kasta i oss lite snabb lunch. Jag tycker McDonalds sköter sig bra här i Luleå men idag fick vi vänta rätt länge! Och hela tanken med McDonalds är ju att det ska gå snabbt! Men en gång, ingen gång...
Niemisel är en by som ligger 60 km från Luleå centrum! Det galna är att det är inom kommunens gränser! Något som jag som skåning aldrig kommer att fatta, blir lika förvånad varje gång!
Anledningen till att vi åkte dit? Hela oppositonen, med Camilla Hansen (c) i spetsen, åkte ut till Kvarnåskolan för en presskonferens. Eller nja, Börje Lööv (v) var tvungen att åka till tandläkaren och Erika Josbrandt (kd) fick förhinder så nästan alla var där. Men de stöttar det så klart och de har varit där tidigare under veckan.
Kvarnå skolan ska läggas ner enligt ett beslut som tagits i BUN. Ett beslut som jag och Migelle har reserverat oss mot. Det som är viktigt i denna fråga är att den borde lyftas upp på kommunal nivå. Den skolan påverkar hela byn, inte bara de elever som går där. Tack vare skolan finns det även affär, bensinmack, bygdegård, ett 20-tal företag och föreningar. Allt det tack vare skolan! Skolan gär kommunen attraktiv, folk vill flytta dit. Det bor 450 skattebetalare där, skattebetalare som har bidragit till Coop Arenas upprustning men som på bekostnad av det har berövats sin skola! Hur försvarar socialdemokratiska politiker det?
Vi i oppositionen efterlyser en konsekvensbeskrivning, vi får se vad majoriteten kommer att säga på måndag...
En sak är tydlig och det är att hela byn vill ha sin skola kvar!

En lapp som fångade mitt intresse hade följande text:
"Varför ska vi alltid anses som Tärande och aldrig som en Närande bygd?"

Inga kommentarer: