söndag 13 april 2008

Hoppas att Luleå-sossarna är stolta nu!


Hade tänkt hålla mig borta från kommunpolitiken nu när jag är hemma och vilar i Malmö. Men det går inte! Ingen har väl missat att vi skattebetalare ska stå för Idols hotellnota. Helt sjukt! 144 000 ska gå till det. Det motsvarar mycket mer än en dagisplats eller skolplats. Fast sossarna vill ju inte hålla på med sånt. Att betala Idol-hotell är ju mycket bättre!

Hoppas att Luleå-sossarna är glada över att nu även hela sverige kan skratta åt slöseri-politiken. Många kommer säkert flytta till Luleå nu. Speciellt barnfamiljer...dom tycker säkert att det är skitbra att skattepengar satsas på hotell istället för barnomsorg!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Nu får du inte tro att jag är nån liten socialistisk rödstrumpa, men jag måste säga att jag tycker det är rätt att dom betalade ut pengarna till "idol"
Det kom från marknadsföringskontot och det hade ingenting att göra med luleås skolpolitik att göra...
Pengarna är dessutom kvar i kommunen, lokala näringsidkare fick skatteåterbäring kan man nog kanske säga!

Alexander sa...

Kan inte hålla med dig anonym. Varför ska vi skattebetalare betala IDOLS hotellnota? Det finns andra saker att lägga pengar på, andra saker som är mer akuta såsom dagisplatser mm! Ännu ett tecken på inkompetens från Luleå-sossarna. Även om det inte har något med luleås skolpolitik så tycker jag ändå att det är helt befängt. Isåfall tycker jag att maknadsföringskontot hanteras fel och själv anser jag inte att denna utgift skulle vara någon lämpligt marknadsföring.

Claudia sa...

Jag vet också att det är olika konton men kommunen är den samma och skattepengarna likaså. Kan en kommun inte tillgodose skolans behov eller tex. förskoleplatser så tycker jag inte att man ska slösa på idol-hotell. Och kommunen ska ju ännu mindre sponsra privata näringsidkare, inte ens förenligt med lagen. Ska det vara skatteåterbäring ska den gå till skattebetalarna, ingen annan!

Anonym sa...

Företagarna i Luleå måste väl ändå också vara skattebetalare? Trots de förbättringar som M gjort för företagarna. Och sponsring av privata näringsidkare är väl precis det M håller på med i dagsläget iom. viljan att sälja ut statliga bolag (som går med vinst) till, just det, privata näringsidkare. Detta med Idol-hotellet är kanske ännu ett tecken på att S i Luleå svänger mot höger, som du så påtagligt brukar poängtera i din eminenta blogg! I övrigt så är det nog svårt att komma ifrån att kommunen använder "olika" konton till olika utgifter, skulle krävas en grym (rent utav socialistisk?) toppstyrning om inte olika avdelningar fick förfoga över sin egna budget. Sen så är det ju, som alltid, svårt att värdera reklamvärdet i ett sånt här jippo. Som någon klok företagsledare sagt: "jag vet att hälften av det vi lägger på marknadsföring inte är till någon nytta, jag vet bara inte vilken hälft".

Claudia sa...

Intressant inlägg! Kanske inte skulle behövas en toppstyrning som du syftar till. Men däremot så kanske tex. kulturnämnden skulle få mindre pengar. Man kan alltid disskutera vad en kommun ska syssla med...Det att man alltid håller sig till olika konton tycker jag inte alltid är försvarbart.